JEA Mariene Consulting

Företag med kvalitet och rutin som ledord!

JEA MARINE CONSULTING startades av Jan-Erik Abrahamsson 1980. Jan startade sin bana år 1966 på Eriksbergsvarvet i Göteborg och har sedan 1969 jobbat med projekt på fartyg från 10 000 upp till 410 000 ton i lastkapacitet.

En etablerad designer för fiskefartyg
1979, när skeppsbyggarepoken avslutades vid Eriksberg och varven stängdes, var vi redan etablerade som designer för fiskefartyg.
Efter att ha lämnat varvet fortsatte arbetet för små varv och lokala redare. För dessa varv och redare har vi gjort mycket design för nybyggnader och ombyggnader.

Ett stort kunnande inom fartygskonstruktion
Våra projekt inkluderade tankfartyg och torr last samt Ro-Ro-fartyg. Nu är vi två anställda, en civilingenjör skeppsbyggnad och en designer.

Konstruktör för norra Europa
Hittills har det byggts 70 fartyg från våra teckningar, mestadels fiskefartyg mellan 12-40 m, levererade till flera länder i norra Europé, men också till Algeriet!
För ombyggnad har JEA Marine Consulting gjort ritningar för mer än 50 avancerade projekt som har genomförts.
JEA Marine har samarbetat med varv i Sverige, Danmark, Finland, Norge, Polen, Lettland, Nederländerna och Irland. Vi gör också alla ritningar, klassberäkningar och stabilitetsberäkningar.
Vi utför också effektivitetsberäkningar och modelltester.